NU HAR DEN FÖRSTA kartongen blivit packad, så skönt det känns. Nu är bara resten kvar. Men skönt känns det att jag gått igenom leksakerna, sorterat dem i kassar och ställt ned i en stor kista, lagt alla babysaker i en kartong, samt lagt de som ska skänkas till röda korset i en separat kasse. Återanvändning, om några andra barn vill leka med dessa saker och dessutom hjälper jag fattiga genom mitt agerande.
JUST NU HAR JAG ÄTIT lite kvällsvickning och det blev två styckna norirullar, recept kommer ni att få i rawfood(kok)boken, så det skriver jag inte här. Lilltjejen har somnat, men den stora fick en liten norirulle också. Det var gott och precis det min kropp behövde. Framför allt tror jag att norialgen gjorde gott. Både nori och mjölksyrade grönsaker har ju B12 i sig, och syrade grönsaker försöker jag äta varje dag nu, ibland till varje måltid. Det enda som gör att jag inte äter det någon dag är pga att det har tagit slut. Än så länge har jag inte lyckats passa in med en ny omgång färdigsyrat just då den gamla burken tar slut. Jag har i alla fall inte fått någon mer tokcravings på mjölksyrade grönsaker ochjag försöker hålla mig till en matsked syrat per måltid. Ifall jag har det i sallad, vilket jag hade på lunchen, blir det ca två msk.
SÅG PÅ FACEBOOK idag, en förfrågan om hur nyttigt barnen äter. Mina barn äter väldigt väldigt nyttigt - så länge de är hos mig - när de är hos sin pappa misstänker jag att det blir onyttiga saker men jsg hoppas han åtminstone håller dem undan från godis (vilket han har lovat). Dels äter barnen ca 50% rawfood och dels kokt vegetarisk mat, både hemma och på dagis. På dagis äter de även biodynamiskt och ekologiska grönsaker. De äter även fisk och ägg. De var och tog ett laktos/mjölkallergiprov i fredags och på onsdag får jag svar vad det visar. Mjölk får de ont i magen av, och även fil om de ätit det under minst två dagar.
OCH JAG FORTSÄTTER min resa i rawfoodens värld, även fast jag börjat dricka varmt örtthe - eftersom kylan och hösten manar på att jag måste bli varm inombords. På söndag, den 10/10/10 kl 10 håller Pontus Kristensson och Christer Barregren en rawfoodkurs/workshop i Eskilstuna. Så jag ser fram emot den träffen, att få höra dessa två berätta om sina erfarenheter inom rawfood och sedan att tillaga en god rawlunch tillsammans med andra rawintresserade. Mer om denna träff längre fram, när jag varit där och tagit del av allt detta på World Rawfood Day.
I ljus, Kärlek och Harmoni,
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar