JAG HAR LÄNGE MÄRKT att min kropp varit lite för sur genom att jag void dagens slut kännt mig sur i magen. Jag tror det är alla nötter jag äter som gör mig sur. Alla nötter utom mandel är surbildande, men sötmandel är basisk, om än lite.Jag har laddat upp med lite sötmandel, så att jag kan fortsätta äta nötter. Jag känner att jag behöver det proteinet. Tidigare har jag ätit myket valnötter eftersom det finns omega 3 i dem, men som sagt var, jag är alldeles för sur om kvällarna.
NÄR KROPPEN är för sur har man lättare att få allehanda sjukdomar, t.ex. urinvägsinfektion... och om jag inte missminner mig, även reumatiska sjukdomar som reumatism, gikt (pga för mycket urinsyra i kroppen) och fibromyalgi. Det finns även en anra massa sjukdomar man kan dra på sig genom att utsätta kroppen för ett förstort syraintag. Det gäller att ha en bra syra-basbalans.
ETT BRA SÄTT att bli lite mer basisk är att dricka gröna smoothisar. Det är de gröna bladen med sitt klorofyll som är trolleriet. Jag vet att jag borde dricka mer smoothis än vad jag nu gör, jag dricker bara en gång per dag, så det är halva mängden mot vad man ska dricka. Viktoria Boutenko rekommenderar ju att man ska dricka 1 liter om dagen, uppdelat på 2 gånger.
IBLAND, när jag har orken och suget, mixar jag faktiskt så att jag har 1 liter smoothie per dag. Antingen tar jag en som frukost, och nästa som mellanmål, eller en till frukost och en till kvällsmat. Alldeles för ofta blir det alltså bara frukost eller bara mellanmål eller bara kvällsmål på 5 dl.
NYSS TOG JAG en halv banan, men jag önskar redan att jag hade tagit ren näve ruccolasallad, lite frukt och mixat det med vatten istället.. så att jag fått en kvällssmoothie, men nu har jag redan stoppat i mig halva bananen så det får vara nog med intaget idag. Hårt, men jag måste tänka på att kroppen behöver sin vila. (lättare sagt än gjort när magen kurrar och formligen skriker efter föda på kvällskvisten.)
NÄR JAG ÄNDÅ är inne på mat, så måste jag berätta att vi åt en gudomligt god hallonkräm som efterrätt till middagen idag. Tjejerna äter nu ca 80% rawfood, och det blir ca 1 mål om dagen som är kokt plus ibland frukosten. Och när de äter uppvärmd/kokt mat så får de alltid lite rawfood innan måltiden. Bra, så maten hinner att svalna för när de är vana vid rumstempererad raw mat, så bränner de sig lättare. Så, innan grönsaksgrytan med kikärtor fick de samma mat som jag åt; nötfärs med broccoli och en morot/tomatsås. Ssåsen blev inte riktigt som traditionell köttfärssås, men den var oerhört god ändå... Som vanligt då...! Mellanmål 1 var lite misslyckad chokladsmet och mellanmål 2 var alltså hallonkräm med val och cashewnötter. Tjejernas frukost bestod av dinkelgröt medan jag drack en grön smoothie. Till fikat sedan åt vi bovetekex med kvarbliven pizzasås. Så gott till myntathet! Barnen både åt kexen och drack myntathe.
NU MÅSTE JAG ringa dagis och meddela att de blir hemma i morgon också.
MÅ SÅ GOTT, i ett liv i Ljus, Kärlek och Harmoni.
Hello world!
6 år sedan
Det där att man bränner sig så man äter "vanlig" mat känner jag väl igen :-)
SvaraRaderaSist jag åt vanlig mat blev jag bjuden på restaurang i augusti(de kumde inte åstadkomma någon raw maträtt), så jag åt falaffel med mycket bladgrönt och andra råa grönsaker (jag takar för restaurangens försök till mer raw). Det är bara the som jag tar då jag vill bli lite varm, men sedan jag bränt mig några gånger blir det lätt att man väntar tills det är kallt. Har börjat undra varför jag över huvud taget dricker uppvärmt the...
SvaraRadera