tisdag 7 december 2010

Grönkålschips.... mmmm yummy!

Vad händer nu.... all text jag skrivit bara försvann... Nåväl, det ger mig möjlighet att skriva en ännu bättre text:)

Jag säger bara grönkålschips! De har blivit min absoluta favorit, lätta att göra och det går relativt snabbt - ja, i rawfoodvärlden då man kan bli tvungen att torka i upp till 24-30 timmar! Jag hörde Erika Palmcrantz säga i tv att hon torkat sina pepparkakor i 30 timmar. Och hon har torkugn, det kan ev ta lite längre tid med en vanlig ugn som jag har.

Tidigare var jag väldigt svag för potatischips, och nu har jag alltså hittat en ny favorit, som jag kan äta med gott samvete dessutom, även fast jag använder både olja och salt på. (de är ju inte 100% nyttiga med dessa två ingredienser men nära nog).

Det tål att upprepas;

Ta några grönkålsblad, skär bort mittverven, dela i bitar. Lägg bladbitarna i en skål, häll på kallpressad olja, salt och ev kryddor. Jag hade koriander och dragon på mina - förutom himalayasalt. Lägg dem på plåtpapper, sätt ugnen på ca 40/45 grader och ha ugnsluckan lite på glänt. Torka i några timmar. Det brukar lukta grönkål när de är klara.

Ät och njut medan butikerna är bystade med grönkål.

Må så gott, i Kärlek, LJus och Harmoni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar