söndag 5 december 2010

Mer jul....recept.

Igår provade jag glöggen, den blev god men jag hade lite för lite kryddor i. Den nästa jag gör ska jag ha i lite mer av kryddorna så det blir lite svung i det.

Hittade ett glöggrecept på Amanda Artalis blogg; 1L äppeljouice (gör den själv av ett äpple), 1 kanelstång, 1 bit ingefära, 5 kryddnejlikor. värm till fingervarmt (max 42grader).

Hon hade också detta snacksrecept, som hon hänvisar till kanelbullar; 1 stor dadel, mald kanel. dela dadeln och ta ut kärnan. Häll i mald kanel i hålet efter kärnan och sätt ihop dadlarna igen. Är nog gott som tilltugg till glöggen, eller till fikat.

Jag har också hittat ett recept på lussebullar som Pontus Kristensson skapat; 2 dl blötlagda cashewnötter, 1msk kokosolja, kallpressad, 3-4 medjool dadlar, 0,5g saffran.

Något som är väldigt gott är Erica Palmcrantz papayalax; 1 st papayahalva. Ta ur kärnorna och skiva tunna skivor -tex med osthyvel eller potatisskalare - som du lägger upp på ett fat.

På mitt julbord kommer det också finnas groddar och mjölksyrade rödbetor. Jag funderar starkt på att ta med grönkålschips för att de är så goda - men jag vet inte hur de ska passa in.... man brukar ju inte ha chips på julbordet precis, men väl potatiskulor....
 Jag måste fundera lite mer på julmaten och återkomemr ifall jag hittar några fler recept.
Till dess;
Må så gott i ett liv med mycket Kärlek, Ljus och Harmoni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar