GLAD PÅSK alla, eller rättare sagt; God Fortsättning!
För att återknyta till titeln, så åt jag på sushistället här i Gnesta häromdagen genom jobbet - det jobb jag vill ha och med rätta kallar för jobb och livsbejakande, dvs med mina kompanjoner i utställningen Kärlekens Vingslag - Vi hade filmat genrepet och som tack för hjälpen till "min" duktiga filmfotograf Mattias Hallström bjöd vi honom på lunch. Jag hade varit inne på restaurangen dagen innan och pratat med kocken och beskrivit rawfood. Jag fick en känsla av att han inte förstod.
Men jag hade inte mage att klaga, när han med oerhört stolt och lycklig min kom ut med en talrik med tomater, isbergssallad (fast jag bett att inte få det), gurka, lök och avokado - så långt var det raw - samt med diverse asiatiska burkgrönsaker. Jag åt bara det som var rått, och tur nog hade jag tagit med mig några nävar kirskål som jag kunde fylla ut maten med.
Inte heller hade jag mage att lämna det jag inte åt, så jag gjorde en doggybag till mina tjejer... som fick det i en vegansk wook med kokt ris. Det var bara vattenkastanjerna som ratades...
Så, nu kanske ni förstår dilemmat för alla raw veganer... som inte vill äta kokt/uppvärmd mat... och det vill jag inte eftersom jag inte tycker det är värt det - med hänvisning till utrensningssymptomen jag alltid får dagen efter då jag intagit något som inte var raw. Lite som en bakfylla kanske man kan kalla det för.
Det är därför som jag ser fram emot att få sätta mig vid ett dukat bord på en raw restaurang och veta att den mat som jag stopar i munnen bara ger mig härliga energifyllda vitaminer i en underbart god raw middag.
Och, det måste medges, maten smakar så mycket mer om andra gjort den.
Jag vill kunna njuta av första tuggan utan att bekymra mig för kommande avgiftningssymptom
Mig veterligen finns dessa raw restauranger bara i den sydligaste delen av vårt avlånga land. Stunden i Malmö, Kiwiks lilla råa i Kivik och ett nyöppnat rawställe i Malmö.
Njut av Påsken och den råa maten;
I Kärlek, Ljus och Harmoni
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar