Det är härligt att se hur allt faller på plats... nya skapelser bara ramlar in bland smaklökarnas favoriter och vips, så finns de där, som ett recept på en smaskig röra.
Den senaste vill jag dela med er, även fast jag höftat...
ca 1 dl solroskärnor
3 st valnötter
1/4 rött äpple (sött)
1 dadel
lite kardemumma
Kör solroskärnorna och valnötterna i mixern en stund. Det är bara gott om några solroskärnor är hela. Har man i kardemumman med fröna/nötterna så blir det mer smak men jag brukar ha i kryddan då jag har i frukten. Skala äpplet om det inte är eko och dela det. Kärna ur dadeln och dela den. Ha i frukterna i mmatberedaren och kör tills allt blandat sig.
Jag åt denna röra med sked, vill man kan man ju göra en boll av den och rulla i kokos.
Gott blir det i alla fall och passar utmärkt till fika. Idag drack jag fänkålste, det har jag gjort några dagar nu.
Som titeln visar så har jag cravings, på vitkål just nu. Jag har nog avverkat 1½ vitkålshuvud vid det här laget.
Bäst jag delger min vitkålssallad.
en bit vitkål
ca 1 näve kirskål el kirskål/maskros el kirskål/björkblad
kirskål/smultronblad.
havssalt, gurkmeja, koriander
kallpressad olivolja
Skär tunna vitkålsremsor och dela dem i mindre bitar, skär bladen fint, ha i saltet och kryddorna samt en liten skvätt oljan Blanda väl så att all vitkål får en gul ton från gurkmejan.
Mmmmm, det är såå gott!! Jag verkligen Älskar rawfood!!
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar