Fick lära mig ett jättebra tips för att odla de bästa och flesta tomater per planta. Det tipset ger jag nu till dig;
Plocka bladen!
Det är bladen som orsakar att plantan får ohyra och svamp, som skuggar plantan så att den inte får tillräckligt med soljus för att få läckra tomater. Det är också bladen som orsakar att tomatbladen helt plötsligt dör efter 2 månader.
Så, nu ska jag gå in i sovrummet och plocka bladen från mina två tomatplantor som fortfarande lever sedan i somras. - det är soligast i sovrummet. Få se om jag kan locka av plantan några fler blommor. Den sista tomaten jag smakade var som en vanlig köpt tomat; lite blaskig i både färg och smak och liten.
Min middag idag var ett experiment, eller improvisation, om man så vill.
Det blev ärthomous med aubergineskivor, mjölksyrad morot och dragonsås. Det var första gången jag använt ärtor i min råa matlagning. Jag har förut bara planterat dem och klippt ärtskott av dem. Men det här har gett en helt ny dimension till den rå matkulturen och jag ska fortsätta experimentera med ärtor.
Ärthomousen bestod av groddade ärtor, fänkål, vitkål, kummin, ingefära, paprikapulver, örtsalt
Aubergineskivorna tänkte jag först marinera, men beslöt mig för att ha dem helt neutrala - och det var en hit i denna kombination.
Morötterna har jag mjölksyrat själv och denna gång hade jag i lite julkryddor - det gav en sällsam smak.
Dragonsåsen gjordes på cashewnötter, vatten, himalayasalt och ganska mycket dragon - det var ju den som gjorde smaken.
Som alltid råkade jag ut för det fenomenet att fast magen var full, så ville gommen ha mer - så gott var det.
Nu ska jag gå ut i köket och fixa lite gott till fikat.... men det är en helt annan historia
Lev väl och må så gott
I Kärlek och Harmoni
Raw Love- Love Raw
Mikaela
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar