Det är nu hög tid att börja spira.
Va, kanske du tänker och tittar ut på vårat gryende vinterlandsskap där snön ligger som ett vitt puder över gröna åkrar.
Ja, just nu.
Att spira betyder helt enkelt att man sätter toppen av olika grönsaker i vatten och får bladen att växa. Både rödbetsblast och morotsblast börjar titta upp hemma hos mig. Sedan tidigare har jag stjälkselleri som växer i en kruka på fönsterbrädan och idag tog jag in en kvist från en av lindarna som växer här på gården. När du går en promenad nästa gång kan du se ifall du hittar en björk. Späda björkblad är gott i både smoothies och sallader. Jo, jag vet att man inte får bryta grenar, men frågar man markägaren så är det ok.
Solrosskott och ärtskott får du genom att plantera solrosfrö och vanliga gula eller gröna ärtor. Låt ärtorna ligga i blöt över natten innan du planterar dem. Du kan även plantera rödbeta, spenat, mangold, morot och sallad nu och ha det på fönsterbrädan. Rödbetsblasten och morotsblasten plockar du innan det blir rödbetor.
Du kan också grodda alfalfa, mungbönor, gröna eller svarta linser, bockhornsklöver etc och ställ då burken på fönsterbrädan efter några dagar så att du får gröna härliga blad, späckade med klorofyll!
Det är så härligt när ett nytt år börjar randas, inte bara det faktum att det åter börjar bli ljusare och att solen ger hopp om våren, utan det är så spännande att åter få börja plantera och se hur allt tar fart och växer.
Och nu, sedan jag blev rawfoodare på heltid, så är det än mer faschinerande och spännande med grödor som växer.
Så sätt igång och spira, plantera och grodda och låt klorofyllet fylla dina celler.
Må så gott,
I Kärlek, Ljus och Harmoni
Raw Love-Love Raw
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar