JAG SER DET SOM övning och testplats inför boken jag skriver.... boken som är ett bildspel med mina målningar, mina texter och den råa matkonstens bok.
Att leva ett harmoniskt liv, att fylla det med naturlig mat och sträva efter inre självutveckling, att nå min egen sanning och att följa den väg som är utstakad för mig är mina ledstjärnor.
*
EN RAWFOODVÄN hälsade på mig idag, och hade med sig en påse rå chokladpulver. Vilken njutning och vilken skillnad mot den traditionella kakaon man köper i dagligvaruhandeln! Jag var bara tvungen att blanda ihop lite chokladmousse (recept från Erica Palmcrantz Aziz bok "Rawfood på svenska") efter middagen, som för övrigt hade ett stänk av indieninfluens.
EFTERSOM det sägs i vissa rawfoodkretsar att man ska sikta in sig på den lågkalori/fett-högsocker varianten med mycket gröna blad, så har jag länge letat efter ett alternativ till min nötfärs.... och den kom jag på idag efter att ha guidats av det som kroppen ville ha (det var innan chokladmoussen vill säga, DEN kom till direkt från hjärnan och sucktandet efter choklad när möjlighet fanns)
Indisk morotsfärs
1 morot
1 bit vitkål
½ paprika
2 dl linsgroddar
1 äpple
½ dl russin
gurkmeja
curry
en skvätt kallpressad rapsolja
salladskålsblad
Kör moroten i matberedaren tills den är finfördelad, skär vitkålen i bitar och blanda lite till, ha i linsgroddar och fintärnad paprika och kör en stund till, skala och tärna äpplet och ha i det tillsammans med russinen, kör en stund till. Ha i kryddorna och oljan och kör tills det blandats med de övriga ingredienserna.
Lägg upp på salladskålsblad.
Om man nu inte har tillgång till raw kakao, så kommer här ett recept på en god paj.
Bärpaj, för en väldigt sugen person eller 2-3 pers.
1 dl valnötter, blötlagda
1 dadel
1 äpple
½ dl kokos
Alternativa fyllningar;
Mango och jordgubb
Mango och hallon
Hallon och blåbär
Kör först nötterna i matberedaren, lägg sedan i tur och ordning i de andra ingredienserna, skalade, urkärnade och tärnade, och kör matberedaren en stund emellan.
Bred ut pajdegen i en pajform och lägg på valfri frukt och bärblandning.
Vill man göra en tårta istället, dubblar man bara pajbottnen, mosar två bananer och lägger ovanpå första lagret, lägger på hallon, sedan ett lager pajbotten till, avocado-pärongrädde och avslutar med mango och hallon som garnering ovanpå.
DEN KOKOS som man köper i den vanliga affären är inte helt raw men man kan beställa raw kokos från USA och jag tror att det även finns i vissa hälsokostaffärer och några andra ställen på nätet här i Sverige. Ett alternativ är också att köpa en kokosnöt och själv torka och riva kokosen. Inte heller nötter är helt raw här i sverige, med undantag för de som kan köpas från välrennomerade hälsokostafärer eller från USA.
Avocado-pärongrädde.... det blir väldigt gott, så man kan gärna göra dubbel sats!
1 mogen avocado
1 moget päron
Lägg i skivor av avocadon och päronet i matberedaren och kör tills det blir en slät och krämig konsistens.
Raw-the - att dricka till pajen.
Variant #1) Koka vatten tills det är fingervarmt och häll på några färska smultronblad. Det här thét ger en viss thekänsla, vilket jag inte tycker att den andra varianten gör. Så fort det blir varmare än 40 grader så förstörs vissa enzymer och mineraler.
Variant #2) Solthe; Lägg i örtthe, smultronblad e.dyl i en tillbringare med kallt vatten och låt det dra över natten, alternativt dagen.
Några tips på örter man kan använda;
Torkade nässlor, färsk ingefära med pressad citron i, fänkålsfrön, björkblad och maskros, kamomill, smultronblad, svartavinbärsblad. Man kan också ta ekologisk roibosthe som inte innehåller svart the.
Må gott, go Raw och mycker Kärlek och Harmoni i Era liv.
Vad kul att den råa kakaon så snabbt kom till användning :) och jättebra att du börjar att blogga igen. Det finns ju tyvärr alltid människor därute i världen som är avundsjuka, eller bara mår så dåligt i sig själva, så att de har det roligt med att förtala andra, egentligen är det sig själva de hänger ut....de visar ju hur extremt dåligt DE mår, även om de nu säkert skriver anonymt....
SvaraRaderaJag förstår inte riktigt hur jag ska kunna svara här ickeanonymt, men jag skriver under med mitt namn, så blir det ju inte anonymt, men annars hur gör jag?
Det är bra att du visar din kärlek och styrka i att fortsätta blogga. Rawfood och framför allt greensmoothie, helar och läker kroppen och psyket i oss människor på ett fantastiskt sätt!Jag håller min njursjukdom frisk, fast det enligt läkarna inte går. Men jag VET att det går.... :)
En jättefin blogg!
Go green!
Må så hjärtligt gott ♥ / Din rawfoodvän Sudha
Hej Sudha! Så kul att du hittade hit!
SvaraRaderaJag tror att ifall man följer bloggen (blir en följare), så blir man inte anonym, eller så måste man ha ett konto hos google (registrera via e-post)... fast jag är inte hundra.
Ja, det är det som är så fantastiskt, tycker jag. Att man kan hela och låta kroppen läka sig själv med raw food och green smothie. Det var en STOR anledning till att jag började med Raw food!