onsdag 21 december 2011

Julgodis och julgottis.

Med julen hör godis, knäck och ischoklad. Jag bara älskar ischoklad, och är helt överlycklig av att ha hittat ett recept på det (som är raw)... och knäck, som jag provade för första gången idag. Eller rättare sagt, jag får smaka i morgon då de är klara. De ska vara i kylskåpet minst ett dygn. Det ska bli så spännande. Jag känner mig som ett barn på julafton :)

Både receptet på ischokladen och på knäcken finns i min E-bok "Raw Högtider" tillsammans med en massa goda julrecept.

Lycklig är jag även över att ha skapat ett underbart recept på pepparkakor (även receptet på pepparkakorna finns i raw högtider). Tidigare, då jag fortfarande åt kokt, brukade jag alltid köpa pepparkaksdeg att ha till fikat istället för färdiggräddade pepparkakor eftersom jag bara älskade degen. Därför blev jag överlycklig över att ha hittat samma goda smak i raw variant. Den första gången jag gjorde dessa pepparkakor, hade jag en god vän på besök och även hon tyckte att smaken var påfallande lik det man kan köpa i affären. Jag föredrar att rulla bollar av degen istället för att baka ut och trycka hjärtan etc... för då blir associationen till forna dagars fikastunder dessto starkare. (jag älskar att ta den första tuggan och känna tänderna glida igenom degbollen)

På julen brukar man ju också ha marsipanfigurer. De kan enkelt göras själv. Vill man ha gröna tar man bara lite spirulina eller nässelpulver och färgar med. För gult tar man gurkmeja eller saffran och vill man ha rött kan man ta paprikapulver... eller varför inte doppa i ischoklad?

Som en liten julklapp till dig, ger jag dig här mitt favoritrecept på ischoklad;

Ischoklad, 7-8 st.
3 msk kokosfett, kallpressad
3 tsk rå kakao
½-3/4 tsk rå vaniljpulver
½-2 tsk agavesirap

Smält kokosfettet i vattenbad, men inte varmare än 42 grader. Blanda i övriga ingredienser och rör om så att allt blandar sig väl. Börja med ½-1 tsk agavesirap och öka ifall du vill ha ischokladen sötare. Häll upp i ischokladsformar och ställ in i kylen tills nästa dag.

Må så gott, I Kärlek och Harmoni
Mikaela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar