Redan så är det den 13 december, Lucia dagen, 11 nätter före Jul och även en rawfoodist vill njuta av den traditionen. Lucia som står i sin vita skrud och med ljus i hår, lussebullar och pepparkakor...
Vi hade luciatåg här hemma, jag hade bjudit en kompis och mina tjejer lussade för oss, även fast sången blev lite haltande. Mina små vitskrudade tärnor bjöd på raw lussekatter, raw pepparkakor och raw glögg. Min kompis tog kort och så snart hon skickar över bilder till mig så lägger jag upp dem här i bloggen, så det gäller att hålla utkik. Under tiden och i en
förskotta julklapp så ger jag er receptet på lussekatterna. Ät och njut av den gyllene bullen med 100% näring i:
RAW LUSSEKATTER
2 dl mandlar, blötlagda, groddade
3 dadlar
½ äpple
1 pkt saffran
Russin att ha ovanpå
Ev. 1 msk russin juice eller vatten
Blötlägg mandlarna minst 8 timmar, Blötläggningsvattnet blir bra som blomstervatten och ger näring åt växterna. Skölj av mandlarna och lägg dem i en glasburk. Sätt på en bit silduk eller en bit nylonstrumpa för hålet och fäst det med en stark gummisnodd, ställ burken upp och ned i diskstället. Det går även bra med en groddburk om man har det. Grodda i 1-3 dagar. Skala mandlarna och kör dem i matberedaren tills det är som ett mjöl. Kärna ur och dela dalarna, finriv äpplet, ha i ett paket saffran och kör tills allt blandat sig väl. Eventuellt kan det behövas lite vatten för att smeten ska hålla ihop bättre. Forma till lussekatter och tryck ett russin i vardera änden.
Alternativ; byt ut mandlarna mot cashewnötter.
Tips; Vill man inte vänta på att mandlarna ska grodda, kan man ta dem efter 8 timmars blötläggning.
<3
Jag blir mer än glad om du gör lussekatterna och sedan skriver en kommentar om vad du tycker om dem. Du får givetvis även skriva om annat också.
Raw Love - Love Raw
I kärlek, Ljus och Harmoni
Mikaela Kayl
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar