IBLAND KAN MAN få "tokcravings" på någon maträtt eller efterrätt under en viss tid, för att sedan bytas ut mot något annat. Det bästa med raw food, är att allt som du äter, är så oerhört mycket nyttigare än den traditionella maten. Alla de näringsämnen som finns i rawfood går direkt ut i kroppen med den energi det ger.
NÄR MAN FÅR DESSA cravings, är det bara att bejaka känslan och äta det man är sugen på med vetskapen om att kroppen säger till vad den behöver.
Men ibland luras man och blir sugen på det traditionella salt, sött eller choklad.
När man är sugen på salt är det oftast att man behöver järn. Järn finns i alla gröna bladgrönsaker, vilket en till två gröna smoothies om dagen råder bot på. Det finns också i torkad frukt. etc.
Är det istället sött man har begär till, botas det med mer intag av krom. Det hittar du i torkad frukt och nötter.
I 50 gram russin finns det 5 ug krom och i 30 gram hasselnötter finns det 4 ug. Enligt Livsmedelsverket ska kvinnor äta 25 ug/dag och män 30 ug.
Och när chokladsuget tar över behöver man magnesium. Brist på magnesium kan även ge störningar i hjärtfunktionen. Den mineralen hittar du bland annat i valnötter (100g valnötter ger 144 mg magnesium), broccoli, zuccini, paprika och rå kakao bland annat. Den rekommenderade mängden för kvinnor är 280 mg och män 350 mg
DET ÄR DÄRFÖR som man ska "laga" mat med sinnena och känna in vad det är kroppen behöver och är sugen på. Öppna kylskåpet, låt ögonen spela över grönsaker, rotfrukter, bladgrönt, nötter, frön etc och se efter vad som tilltalar dig vid detta mål. Får du inte upp någon känsla kan du lukta eller till och med smaka på en bit, för att på så sätt få lite vägledning. Fungerar inte det, finns det ju alltid raw recept.
MÅ SÅ GOTT i ditt råa leverne med Kärlek och Harmoni
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar