onsdag 29 september 2010

En Solskensdag

NÄR JAG LÄMNAT BARNEN på dagis och gått en liten omväg på en halvmil för att komma hem, satte jag mig vid datorn för att mejla till min ena kompanjon ang samutställningen. Därefter flödade både energin och kreativiteten såpass att jag skrev lite på boken. Alltför snart var det dags att fixa en raw lunch med biffarna jag hade torkat under natten. Till det åt jag riven morot och syrade grönsaker. Just syrade grönsaker är bra för mycket. Alla vitaminer intensifieras och framför allt vitkålens C-vitamin. I syrningen bildas B12 och syrningen hjälper också kroppen att bryta ned lactos.... fast vi som äter raw food kommer i alla fall inte i kontakt med lactos annat än om vi gör mat åt våra barn eller andra kokare (eng cooked, och det är smeknamnet på de som äter mat som är tillagad och uppvärmd till kokpunkten eller stekning).

PÅ EFTERMIDDAGEN, var vi ute i skogen för att leta efter lite svamp. Solen sken och det var vindstilla och varmt i gläntorna mellan träden. Trots att vi gick där det funnits mängder av kantareller för bara någon vecka sedan, så hittade vi bara lite gula kantareller. I skörden fanns även en (1) stycken Karl Johan och väldigt många taggsvampar samt några fårtickor.

NÄR VI KOM HEM, var klockan redan halv 6, men även det egentligen var middagsdax, så gjorde jag iordning rå choklad.... "eftersom man dricker choklad när man varit ute i skogen om hösten eller vintern". Denna var dock inte varm, men ack så god.
Här är ett recept; Detta receptet finns förutom här också i Erica Palmcrantz bok "Raw Delight".

Raw Chokladmjölk ala Erica, 2 glas

2 dl cashewgrädde
3 dl vatten
2 msk rå kakao
3 tsk honung eller agavesirap.

Mixa allt.

JAG HOPPAS NI ALLA NJUTER av de sista härliga  septemberdagarna som är kvar, precis som vi gjort.
Ljus till Er alla, i en anda av Kärlek och Harmoni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar