HALVA DAGAEN IGÅR tillbringade jag i stockholm och kom inte hem förrän kvart i ett på natten. Jag var på en föreläsning som Djurens Rätt hade i NBV's lokaler vid Hornstull. Det var Dietisten Clarissa Liljander som höll i den.
NU SA HON inte så mycket som jag inte redan visste. Det som var nytt var bland annat att för mycket Omega 6 - linolsyra - ökar inflammationsrisken i kroppen. an ska sträva efter att ha en jämn balans mellan Omega 6 och den mer nyttiga Omega 3 - Alfa-linolensyra - eller till och med någåt högre Omega 3 intag.
OMEGA 3 hittar man i rapsolja, sojaolja, linfröolja, valnötter, hampa, linfrö.
Nu finns det ett ämne som heter blåsyra i linfrön så man ska max äta 2 msk linfrön om dagen. Blåsyra kan bl.a. ge prostatabesvär hos män. Dessutom måste man krossa dem för att kunna tillgodose sig innehållet. Med Omega 3 kan kroppen också tillverka de nyttiga EPA och DHA, vilka kan vara lågt hos veganer och följaktligen råfooddare. EPA-DHA är bra för hjärta och kärl.
OMEGA 6 finns bland annat i nötter och frön. Och har man för mycket Omega 6 i kroppen hämmas upptaget av Omega 3 eftersom det är samma enzym som jobbar med det.
LEV VÄL i Kärlek och Harmoni.
Hello world!
6 år sedan
Hittade på ett annat ställe att Omega3 MINSKAR inflammationer och följaktligen är Omega 6s motsvarighet även ifråga om detta.
SvaraRadera