tisdag 20 juli 2010

Hallon och recept



DET ÄR NÅGOT så djupt tillfredställande att stå i ett hallonsnår och fylla ämbaret med de röda mogna bären. Mer än med blåbär faktiskt. Varför vet jag inte, kanske är det för att man fyller byttan fortare med hallon än med blåbär... eller så är det att man sitter på huk när blåbären plockas.

IDAG KOM JAG PÅ ett nytt recept när jag var sugen så in i bomben på något. Jordnötter och äpple som körs tillsammans i matberedaren! Det blev en annorlunda pajbotten. Tillsammans med hallon blev de en god kombination....lite smuligt dock så det blev smulpaj. Man kan nog ha i lite kokos också.

ÄVEN TILL MATEN hade jag jordnötter idag... alla andra nötter är slut... och av en slump - läs intuition -                                                                                 kom jag på denna matkombination i jordnötsfärsen;

Jord(nöts)färs på romansalladsbåtar.

½ dl jordnötter
½ dl solrosfrön
1 morot
1 färsk rödlök inkl 5 cm blast
1 skalat och tärnat äpple
Det ljusa innanmätet av 1 salladskål
Romansallad
Linsgroddar

Mixa jordnötter och solrosfrön, skiva moroten och skär löken och blasten, ha ned i matberedaren och blanda tillsammans med nör-fröblandningen. Ha i det skalade och tärnade äpplet, kör tills det har blandat sig bra. Skiva salladskålen och lägg uppepå romansalladen. Klicka på jordfärsen och toppa med linsgroddar. Ät som en smörgås eller tacoskal/tacobåt. Man kan även lägga på hackad tomat eller torkad tomat, ifall man så önskar.

LÅT DET FLÖDA in Kärlek och Harmoni i era liv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar