JAG ÄR FORTFARANDE mätt efter jordgubbspajen vi åt efter middagen. Hela middagen gjordes i kärlekens tecken; Några blad från Kärleksörten som jag skar i tärningar, lite skivad romansallad, några skurna blad svinmålla, skuren lökblast, 2 torkade tomater som legat i vatten (ett vattenbyte), lite smulade atamealger. Till det hade jag Ericas pumpadressing gjord på pumpafrön, paprika, vatten, citronsaft, rosmarin. Det blev så gott!
FAST NU GICK jag händelserna i förväg. Jag har bestämt mig att jag ska följa Viktoria Boutenkos råd om att dricka 1 liter grön smoothie om dagen i en månad minst för att se ifall jag ser de utlovade föryngringssymptomen på mig själv. Så i morse åt vi selleri och fruktgröt, visserligen inte lika mycket vatten i men det är samma ingredienser som till en grön smoothie och dessutom mixat. Det är bara vattenmängden som skiljer. Som mellanmål drack jag 5 dl av den gröna smoothisen som var kvar sen igår... och den var ännu godare idag! För den som inte kommer ihåg, eller inte har läst det inlägget så var det gjort på rödbetsblast, ett blad libbsticka, vatten, äpple och 2 bananer.
TILL LUNCH åt jag en sallad med romansallad, riven morot, riven rödbeta (så jag kan testa ifall jag har för lg magsyraproduktion), lökblast.... nu kommer jag inte ihåg ifall det var något mer i... Och i ett anfall av chokladsug så tog vi varsin chokladboll från igår, den där som hade kokos istället för carob eller rå kakao i. Även den smakade bättre idag eftersom kokosen smakade mer.
PÅ VÄG HEM FRÅN Centrum - jag hämtade min ring som Guldsmeden delat på och tagit den andra ringen som betalning!! - gick jag in på Stop för att handla majskolvar som de sålde för 9.90 men de var slut. Istället handlade jag paprika, potatis, mandlar och pumpafrön. Jag vill verkligen prova att göra Renée Voltairs majschips! Som jag fick som recept på facebook... De såg såååååå goda ut på bilden tillsammans med avocadoröra!
OCH NU, är jag alltså fortfarande mätt efter jordgubbspajen; kör valnötter och mandlar i mixern, ta ca 8 plommon och dela dem, kör det tillsammans med nötterna i matberedaren tills allt har blandats. Vill man ha en konsistens som en deg kan man ha i pyttelite vatten och köra tills det blivit en klump. Bred ut på ett fat eller pajform. Skiva färska jordgubbar över eller några andra bär om du hellre vill det.
NÄR JAG VATTNADE ikväll, såg jag att det kommit skidor på sockerärtorna! Om någon dag är de nog mogna att plockas! ÅH VAD GOTT!!! Ända sedan jag var liten har jag älskat att plocka och äta sockerärtorna råa. Det andra jag planterat är lite segare och har knappt tittat över jordkanten, men det kommer nog till slut det också.
LEV i full Kärlek, Glädje och Harmoni i den ljuva sommaren!
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar