JAG TESTADE ett recept från Ann Wigmores bok om levande föda till kvällsmat idag, en italiensk tomatsås som man skulle ha till riven zuccini. det var gott, även fast jag tog libbsticka istället för organo, basilika och timjan - för jag hade inte de kryddorna hemma... basilikan åt ju mördarsniglarna upp och av någon underlig anledning torkade min timjan trots att den var utplanteringsbar. Kanske att sniglarna på den också.
3 dl levande Tomatsås (Ann Wigmores italiensk sås
2 tomater, tärnad
3/4 selleristjälk, hackad
2 tsk hackad lök
1 vitlöksklyfta, hackad
½ paprika, tärnad
1 krm basilika
1 krm oregano
½ krm timjan
kryddorna går även att bytas ut mot ett libbstickablad.
mixa allt sammans. Gott till riven zuccini.
NÄR JAG VATTNADE sockerärtorna, var det fullt av de bruna små djuren som kröp på bladen. Då önskade jag nästan att jag inte hade några skrupler och kastade dem i en hink med saltvatten....men det gör jag ju inte, utan jag kastar iväg dem.
NÄR JAG lagade middagen kände jag plötsligt att det killade till på sidan av knäet. Då jag tittade till såg jag att det var en pytteliten fästing som kröp. Inte heller dem har jag ihjäl, utan jag spolar ned dem i toaletten.... då har de faktiskt en chans att klara sig....
EN AV BIVERKNINGARNA när man äter Raw food är ju att gå ned i vikt, och det gör jag fortfarande. I morse när jag checkade vikten vägde jag 47,5 kg, trots att fingrarna svullnat som de alltid gör i början av mensen. Hittils, på två månader och 4 dagar, har jag gått ned 6,5 kg. Går jag ner mer än 1½ kg till blir jag rädd, för då börjar det bli lite för lite som jag väger. Jag vet inte ifall botemedlet är att börja träna med vikter. Jag kommer i alla fall inte att börja äta uppvärmd mat igen eftersom jag mår så oerhört bra på raw food. Det sägs ju att kroppsvikten stabiliseras efter 6-12 månader, att det blir kroppens rätta vikt och att den blir beständig. Det vill säga att den kommer inte att ändras något mer efter det.
JAG UNDRAR OCKSÅ hur ofta man kan äta en sorts gröna blad, man måste ju variera de gröna bladen för att undvika det ämne som inte är så bra. Varierar man bladen så är det ingen fara att äta så mycket gröna blad.
När vi kom hem från stan - hittade bla en stor burk som jag kan lägga torkade blåbär, torkade kantareller, eller torkade äpplen i efter höstplocken - så gjorde jag en smoothie på två nävar kirskål, 1 liter vatten, 1 päron, 1 banan och 1-2 dl frysta svarta vinbär (uppskattningsvis av det som jag hällde i mixern).
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar