DET HAR VARIT AVSLUTNING på dagis här i Gnesta. Sommaren, den riktiga sommaren med ledighet, står för dörren med härliga sovmornar... om bara solen ville skina. Inte bara för värmens skull utan jag vill prova på att göra solbröd, som jag hittade i Ann Wigmores bok "Levande föda". Här är ett recept till ur hennes bok jag vill prova - när kantarellerna finns i skogen - jag har hört att de redan finns att plocka i skogarna av en som är en duktig svampplockare.
Kantarellsoppa
2 dl cashewnöter
2 dl kantareller
1 gul paprika
1 knivsudd cayennepeppar
1 krm paprikapulver
örtsalt (tror nog att man kan ta havssalt istället)
Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa till en mjuk kräm.
NU HAR JAG INTE provat soppan, men på papperet ser den god ut. Det jag däremot HAR provat är denna goda paj, som är egentillverkad men med inspiration från Erica Palmcrantz pajrecept.
Äpple och jordgubbspaj
1 dl valnötter
½ dl solrosfrön
5 plommon
1 msk honung
garnering;
tärnat äpple och tärnade jordgubbar .
Kör valnötter och solrosfrön i matberedaren till ett mjöl, dela plommonen, ha i plommonbitarna och honungen, kör det tillsammans med nöt/frömjölet tills det blivit som en klump. Bred ut det i en pajform. Lägg de tärnade äpple och jordgubbsbitarna över.
Man kan äta raw vaniljsås, chokladsås, chokladmousse till eller bara som den är.
JAG SAKNAR FORTFARANDE min mixer och hoppas affären snart hör av sig så att jag får en ny då garantin fortfarande gäller. Så istället för gröna smoothies (vad jag saknar dem!) försöker jag blanda i gröna blad i röror med morot samt nötter eller solrosfrön och selleri eller äpple. Som slutkläm använder jag tamarin även fast jag bestämt att jag bara ska använda den då jag bjuder på raw food.
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar