måndag 7 juni 2010

Raw Chokladbollar

MIN MIXER gick sönder idag. Så därför tröstade jag mig med dessa chokladbollar. Egentligen hade jag tänkt göra tahinibollar.


DE HÄR CHOKLADBOLLARNA är omarbetade från Ericas recept på eventbollar.











Raw Chokladbollar.


3½ dl valnötter
½ dl russin
5 torkade aprikoser
1 msk honung
1½ msk carob.
cocos att rulla i





Mixa valnötter till mjöl, Skär aprikoserna till småbitar och ha i dem tillsammans med russinen. mixa tills allt blandar sig. Ha i honung och carob. mixa igen. rulla till bollar. Smeten är något svår att rulla så man får forma dem i handen. ställ de färdigrullade bollarna i kylskåpet en stund så stelnar de lite. Bäst är de dagen efter. Dessa bollar håller sig en vecka i kylskåpet, men här hemma är de slut långt
före dess. Man kan också frysa in dem.



DE ÄR GODA men jag saknar fortfarande konsistensen man får från havregrynen.

TIDIGARE, INNAN JAG BLEV HIGH RAW VEGAN, hade jag i havregryn men eftersom de inte är Raw här i sverige så undviker jag det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar