måndag 28 juni 2010

Mördarsniglarna anfaller

JAG FÖR KRIG mot mördarsniglarna. På ett djurvänligt sätt. De jag ser i närheten av min altan och odlingar bär jag bort och kastar nedför slänten. Där finns massor av kirskål som de kan gnaga på. Samma sak med vinbärssnäckor och den svarta skogssnigeln, den utan hus.

JAG HAR ALDRIG SETT sådana kvantiteter sniglar som det finns här. De klättrar upp i träden, hänger på stammarna längs åpromenaden och klättrar upp på husväggar. det har jag aldrig sett dem göra på andra ställen. Antingen är de självtränade, som vissa späckhuggare som hoppar upp på land för att fånga sälar, eller så är det helt enkelt alldeles för många på denna lilla yta. Personligen anser jag det senaste.

DESSA SNIGLAR ÄTER ALLT, även vitlöksstrån, morotsblast, persilja, potatisblast... listan kan göras hur lång som helst. Så nu planterar jag för andra gången, men inte i det land som jag tidigare satt ned olika frön utan i krukor högt uppe från marken och på ett galler. Om inte annat så kommer jag att ha bättre koll på när de kryper uppför plastbenen, vilket gallret vilar på så att jag kan kasta iväg den nedför slänten.

SÅ JAG PLANTERADE spenat, fänkål, huvudsallad, broccoli, grönkål och vitlök, som jag fick hjälp med. Till min lycka hade jag fått en halvstor selleri - tidigare i vår hade jag gett bort två tomatplantor. I helgen hade jag plockat lite svinmålla och några plantor hade rötterna kvar så idag planterade jag dem och ställde på bordet bredvid sellerin. Tidigare hade jag ju satt upp balkonglådor under fönstret och de första persilje och dillstråna börjar titta upp nu.

JAG VILL BO PÅ LANDET, långt ifrån vad mördarsniglar, skogssniglar och vinbärssnäckor heter...

FÖR ATT INTE HELT FRÅNGÅ min vana att rapportera vad jag äter så fortsätter jag med det här nedan;

I MORSE DRACK jag en grön smoothie medäpple, jordgubbar och ananas, det gröna var dandelion (det engelska namnet är betydligt finare än det svenska), dvs maskros, svinmålleblad och kirskål.

TILL LUNCH blev det ett hoppkok av restser, till det gjorde jag en avocadodressing på malda sesamfrö, vatten, olivolja, rosmarin och vitlök och till middag blev det en sallad gjord på maskrosor, ärtskott, lökblast, morotsblast, grovriven morot, selleri, rädisor, tärnat äpple och russin. Till det åt jag dels det som var kvar av avocadodressingen och dels jordnötsdressing gjord på malda jordnötter (de man kan köpa medskal på), olivolja och krossade aramealger. Jordnötterna tog effektivt bort algsmaken (jag får alltid assosiationer på rutten tång som ligger längs stränderna på västkusten- Jag var där en gång som barn).

OCH NYSS HAR JAG avnjutit en kvällsgranola med mandelmjölk, tärnat äpple och lite blötlagda gojibär. När man köper gojibär ska man se till att de är ekologiska eftersom de drar åt sig så mycket bekämpningsmedel. Gojibäret är ett så kallat superbär (eng superfood) och väldigt bra för immunförsvaret.

SÅ NU är det bara kvar att drömma fortsättningen på den dröm jag hade i natt. Jag kom ihåg att jag skrattade gott i den drömmen.

MÅ NI FÅ Kärlek, Glädje och Harmoni i era liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar