DET HAR NÄSTAN INTE kommit upp någonting av det jag planterade, det är bara sockerärtorna som frodas. dessutom har dessa ovälkomna mördarsniglarna ätit på spenatbladen...precis som de gjort med min basilika! Så jag skruvade upp två stycken blomlådor. I den ena, som sitter under köksfönstret (och alltså i brösthöjd på mig) sådde jag spenat, och i den andra planterade jag dill och persilja. Nu vill jag att det ska VÄXA UPP, så att jag kan få lite gröna blad till mina smoothisar. På tal om smoothisar;
JAG GJORDE EN jätte god och frisk grön smoothie ikväll, som visserligen var mera åt det röd-aktiga hållet, som vin. Resten blir frukost
"Glass-smoothie" (Kelly döpte smoothisen och hon tyckte att den smakade som glass)
En halv näve babyspenat
En halv näve huvudsallat
5 dl vatten
1 äpple i bitar
ca 1-1½ dl frysta svarta vinbär (funkar även med färska)
1 banan i bitar
Mixa först de gröna bladen med vattnet under en minut i en vanlig blender, därefter äppelbitarna och svarta vinbären under en minut och slutligen bananbitarna under en minut. Bananen gör att det blir lite skummigt.
Enligt Viktoria Boutenko (som kom på det här med den gröna smoothisen) så ska man inte äta någonting annat 40 minuter innan man dricker smoothisen och 40 minuter efter man druckigt den. Man ska vidare dricka långsamt och bara ha gröna blad, frukt och bär i sina smoothisar. Det för att hindra matsmältningsbesvär och gaser. Man ska också ha få ingredienser i varje smoothie, det också för att underlätta matsmältningen. SIST men inte minst; Man ska variera de gröna bladen eftersom gröna blad innehåller (eng) alkaloids. Vid ensidig användning så kan man få otrevliga biverkningar, men ifall man roterar de olika sorterna så är det ingen fara.
Lev väl och jag önskar er fullt med Kärlek, Glädje och Harmoni i era liv.
Hello world!
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar